Over Tempo Oil

Meer dan 80 jaar onberispelijke kwaliteit én service !

Tempo Oil werd eind jaren dertig opgericht door wijlen Pieter Op de Beeck als eenmanszaak voor de verkoop van oliën en vetten onder de naam, aanvankelijk aan de Heidebloemstraat 23 te Geel. In 1963 werd de eerste tankwagen aangekocht voor levering van brandstoffen.

Na het overlijden van de stichter werd de zaak verdergezet door Marcel Schepkens in een nieuw aangekocht pand aan de Dr. Vandeperrestraat te Geel. Na deze locatie werd in 1973 de maatschappelijke zetel overgebracht naar het industrieterrein Hezemeerheide op de grens tussen Geel en Meerhout aan de afrit Geel-Oost van de autosnelweg E313 Luik-Antwerpen.

Op deze locatie bevinden zich nog steeds onze kantoren, het magazijn (+800m²), het benzinestation en onze opslagtanks (8.000.000 liter). Aanvoer van de brandstoffen gebeurt via het Albertkanaal vanuit de Q8-raffinaderij, gelegen in de haven van Rotterdam.

Sinds 1997 werdt het bedrijf verdergezet door de kinderen van Marcel Schepkens, zijnde Bob en Kristel.

In 2017 is het bedrijf overgenomen door De Bie Brandstoffen, onder leiding van Jurgen Cavens.
Het bedrijf telt momenteel 5 moderne vrachtwagens met een totaal laadvermogen van 125.000 liter en een bestelwagen voor de snelle leveringen van oliën en vetten uit voorraad.